Sanjarenje

Raširimo srca i dopustimo da dove lepršaju Gospodaru Svome.. Mali kutak u kojem oslobodih pero i pretapam halove svakodnevne. Sloboda puštanja slova na ovu virtuelnu hartiju, Predah od sebe same i vječita zahvala Milostivome :)

15.01.2020.

Sklad boja

Koliko se život mijenja iako mi se čini da sve teče uobičajenim redom. Promjene su tu, izviru, ali ih, hvatajući korak sa svakodnevnicom, priglim spontano i ne razmišljam o njima mnogo. Danas sam, ipak, odlučila u miru i tišini dok toplina peći ispunjava sobu vratiti sva dešavanja unazad i uvidjeti koliko su promjene lijepe i koliko nas iskristaliziraju. Očvrsne i duša i tijelo i emocija. Koliko smo, zapravo, plašljivi pred tim vrtlogom nepoznatog a kako kasnije sa jasnim pogledom gledamo u novi vrtlog i čak mu se i radujemo. Nisu svi pravci i linije puta promjena tako lijepe, bistre i vesele. Ali, tako skladno se uklope u sve ružičasto i oslikavaju dušu. Vješto se koristi bojama, sanjarenje, i idući put kada usred vrtloga pomisliš na ono što nedostaje , ne zaboravi dodati SAMO TO. Toliko blagodati je prosuto unutar tvojih promjena da ne može ništa, sem zahvalnosti odjeknuti. Cijelom nutrinom. Zahvalnost!

SanjarenjeVječito sanjiva i maštom ogrnuta


Koračam dunjalukom.


Zadovoljna.


Što robinja Njegova sam.


Na sedždi radosna,


pred nevoljom strpljiva.


Srećna.


Smirena pod velom mojim.


Nježnim,pahuljastim a ujedno nepromočivim zlim očima.


Tužna kad srce poklekne pred isušenjima brojnim.


Jača postajem- svakim damarom što ime zbori Njegovo.


Oslobođena.


Voljena jer izbor Njegov bijah samo Njega da dozivam .


Elhamdulillah!

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira pa umije da se igra i raduje malim stvarima...
MOJI FAVORITI

Duse u prolazu
34943

Powered by Blogger.ba