Sanjarenje

Raširimo srca i dopustimo da dove lepršaju Gospodaru Svome.. Mali kutak u kojem oslobodih pero i pretapam halove svakodnevne. Sloboda puštanja slova na ovu virtuelnu hartiju, Predah od sebe same i vječita zahvala Milostivome :)

03.12.2020.

Bjelina snijega i vidika

Želja za pisanjem i vraćanje blogu se uvijek javlja prvim snijegom i hladnoćama. Tokom tih mjeseci i dana najviše sam okrenuta ka svojoj nutrini, emocijama i željom da sebe što bolje upoznam.
Zrelost i godine.
Polako mi dolaze i osjećam da, koliko god zvučalo kao kliše, zaista donose mir i ogromno samopouzdanje. Primjećujem kod sebe i strpljivost koja mi je tako u tinejdžerskim danima nedostajala. Perfekcionista u meni se žestoko opirao bilo kakvom čekanju, već se snažno borio ka brzom ispunjenju.
Koliko sam naivna bila!
U žurbi ne primjetiš da se sve poput ogromne slagalice odlično uklapa i da uporno pogrešno okrećeš djelić slagalice u želji da staviš kvačicu pored ispunjenog zadatka.
Vidici, prioriteti i spoznaja mi se potpuno promijenila. I mnogo mi se sviđa! Volim tišinu, društvo sa sobom i mjesečarenja o huku rijeka, plavoj haljini i bosim nogama, proplancima i šumama.
Priroda me toliko ispunjava. Dopuštam joj da me vodi u maštanja i odnosi stres i nagomilane misli.
Više ne dijelim ljubav prema godišnjim dobima, sve sam ih prigrlila. Ne osluškujem ni druge, već nastojim čuti i najtiši glasić sebe. U miru sam, ogromnom miru, bez obzira što spolja vrebaju opasnosti i nepoznato.
Gospodar moj! Milostivi!
Svjesna koliko sam površno doticala znanje, sve se više i dublje unosim u rečenice, ajete, divne momente. Pustim da duša i srce zatrepere usljed ljepote napisanog i čvrsto ih priglim u svojoj svakodnevnici.

Kvantitet!
Blizina.
.Misao.
Emocija.

SanjarenjeVječito sanjiva i maštom ogrnuta


Koračam dunjalukom.


Zadovoljna.


Što robinja Njegova sam.


Na sedždi radosna,


pred nevoljom strpljiva.


Srećna.


Smirena pod velom mojim.


Nježnim,pahuljastim a ujedno nepromočivim zlim očima.


Tužna kad srce poklekne pred isušenjima brojnim.


Jača postajem- svakim damarom što ime zbori Njegovo.


Oslobođena.


Voljena jer izbor Njegov bijah samo Njega da dozivam .


Elhamdulillah!

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira pa umije da se igra i raduje malim stvarima...
MOJI FAVORITI

Duse u prolazu
34943

Powered by Blogger.ba