beats by dre cheap

Bjelina snijega i vidika

Želja za pisanjem i vraćanje blogu se uvijek javlja prvim snijegom i hladnoćama. Tokom tih mjeseci i dana najviše sam okrenuta ka svojoj nutrini, emocijama i željom da sebe što bolje upoznam.
Zrelost i godine.
Polako mi dolaze i osjećam da, koliko god zvučalo kao kliše, zaista donose mir i ogromno samopouzdanje. Primjećujem kod sebe i strpljivost koja mi je tako u tinejdžerskim danima nedostajala. Perfekcionista u meni se žestoko opirao bilo kakvom čekanju, već se snažno borio ka brzom ispunjenju.
Koliko sam naivna bila!
U žurbi ne primjetiš da se sve poput ogromne slagalice odlično uklapa i da uporno pogrešno okrećeš djelić slagalice u želji da staviš kvačicu pored ispunjenog zadatka.
Vidici, prioriteti i spoznaja mi se potpuno promijenila. I mnogo mi se sviđa! Volim tišinu, društvo sa sobom i mjesečarenja o huku rijeka, plavoj haljini i bosim nogama, proplancima i šumama.
Priroda me toliko ispunjava. Dopuštam joj da me vodi u maštanja i odnosi stres i nagomilane misli.
Više ne dijelim ljubav prema godišnjim dobima, sve sam ih prigrlila. Ne osluškujem ni druge, već nastojim čuti i najtiši glasić sebe. U miru sam, ogromnom miru, bez obzira što spolja vrebaju opasnosti i nepoznato.
Gospodar moj! Milostivi!
Svjesna koliko sam površno doticala znanje, sve se više i dublje unosim u rečenice, ajete, divne momente. Pustim da duša i srce zatrepere usljed ljepote napisanog i čvrsto ih priglim u svojoj svakodnevnici.

Kvantitet!
Blizina.
.Misao.
Emocija.

Sanjarenje
http://satkanaodsnova.blogger.ba
03/12/2020 15:43